Case Kumera Drives: Skräddarsydd hydraulpress för förbättrad arbetseffektivitet och säkerhet.

Kumera Corporation är en värlsomfattande marknadsförare av tillverkade produkter och tekniska tjänster. Power Transmission Group tillhandahåller ett omfattande sortiment av produkter för en mängd olika tillämpningar i alla större processindustrier. Kumera har mer än 70 års erfarenhet som tillverkare av mekaniska kraftöverföringar för industin. Det finns mer än 200 000 Kumera kraftöverföringar i drift i ca. 40 länder.

Vakomet levererade en hydraulpress som skräddarsyddes efter företagets behov och applikationer. “ Standard hydraulpressar är lätt tillgängliga från flera tillverkare, men den här gången behövde vi en skräddarsydd press. Det är därför Vakomet valdes ut som rätt partner för oss”, säger Niko Piispanen, produktionschef på Kumera Drives Oy.

Tack vare den nya hydraulpressen har arbetet effektiviserats och arbetssäkerheten förbättrats, tack vare specialdesignen. “ Vi levererar kraftöverföringslösningar till olika branscher. Pressen hanterar stora, tunga stycken. Vakomet designade en special bärare för att flytta stora stycken, och nu är det mycket säkrare att lyfta”, säger Piispanen.

“Vakomet var redan i planeringen involverade och våra behov togs flexibelt i beaktande i varje steg. Detta var vi särskilt nöjda med. Dessutom värderar vi företagets inhemska kvalitet, och ville verkligen ha en partner som tillverkar sina produkter i Finland”, summerar Piispanen.

Be om offert eller
mer information