Case Kumera: Räätälöity hydraulipuristin paransi työn tehoa ja turvallisuutta

Kumera Drives Oy on Riihimäellä toimiva yritys, joka tarjoaa voimansiirtoon liittyviä ratkaisuja. Yritys on osa kansainvälisesti toimivaa suomalaista perheyritystä, Kumera-konsernia. Kumera Drives -yksiköllä on tuotantokapasiteettia vaihteiden kokoonpanosta ja testauksesta komponenttien koneistukseen ja lämpökäsittelyyn. Yrityksen merkittävimpiä asiakkaita ovat sellu- ja paperiteollisuus sekä kaivos- ja mineraaliteollisuus.

Vakomet toimitti Kumera Drivesille erityisvalmisteisen, yrityksen tarpeisiin ja käyttötarkoituksiin räätälöidyn hydraulipuristimen.

”Tavallisia hydraulipuristimia saa vakiotoimituksena useammastakin paikasta, mutta tällä kertaa tarvitsimme kustomoidun puristimen. Tähän Vakomet valikoitui meille sopivaksi kumppaniksi”, kertoo Kumera Drives Oy:n tuotantojohtaja Niko Piispanen.

Uuden hydraulipuristimen ansiosta työ on tehostunut, ja myös työturvallisuus – kiitos juuri erikoisdesignin – on parantunut merkittävästi.

”Toimitamme voimansiirtoon liittyviä ratkaisuja usealle eri teollisuuden alalle. Puristimessa käsitelläänkin isoja, painavia kappaleita. Vakomet suunnitteli erityisen siirtokelkan suurten kappaleiden siirtämiseen, ja nyt nosto on paljon turvallisempaa”, Piispanen kertoo.

Yhteistyö on sujunut kokonaisuudessaan mallikkaasti, ja Kumera Drives on ollut tyytyväinen.

”Vakomet oli mukana jo suunnittelussa, ja tarpeemme otettiin joustavasti huomioon jokaisessa vaiheessa. Tähän olimme erityisen tyytyväisiä. Lisäksi arvostamme yrityksen kotimaista laatua, ja halusimmekin nimenomaan kumppanin, joka valmistaa tuotteensa Suomessa”, summaa Piispanen.

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoja