Tuotantopuristimet

Asiakasräätälöidyt tuotantopuristimet

Kun hydraulipuristin tulee muokata tiettyyn työhön sopivaksi tai muuten tarvitaan muuten korjaamopuristinta fiksumpaa ratkaisua, otamme asiakkaan tarpeet huomioon alusta alkaen. Kaikki Vakomet-hydraulipuristimet suunnitellaan ja valmistetaan asiakkaan tarpeiden mukaan. Hydraulipuristimilla on laaja kirjo eri sovelluksia, joissa hydraulipuristimen halutut ominaisuudet vaihtelevat suuresti. Kaikki seuraavat ovat määriteltävissä tarpeen mukaan:

  • Työskentelytilan mitat
  • Nopeudet
  • Iskun pituus
  • Voima
  • Ohjaustapa (käsiohjauksesta robottisoluihin)

Lähtöarvot selvitetään yhdessä kanssanne joko tapaamisessa tai etänä. Kun tarve on kartoitettu teemme ehdotuksen kuinka mielestämme asiaa kannattaisi viedä eteenpäin. Yleensä tässä vaiheessa saadaan aikaan alustava tarjous ja hahmotelma puristimesta, josta on hyvä lähteä viemään asiaa eteenpäin.

Suurin osa valmistamistamme hydraulipuristimista on nimenomaan räätälöityjä yksittäiskappaleita tai muutaman kappaleen eriä. Pienimmät ovat laboratorioissa käytettäviä pöytämalleja ja suurimmat yltävät 1000 tonnin puristusvoimaan asti.

Valmistamiamme hydraulipuristiamme on käytetty lukemattomissa erilaisissa sovelluksissa. Yleisimpiä sovelluskohteita ovat kokoonpano, muokkaus, oikaisu, syväveto, liimaus ja leikkaussovellukset. Valmistamme myös lämpölevyillä varustettuja puristimia. Myös teollisuudenalat vaihtelevat metalliteollisuudesta kunnossapitoon, koulutukseen, tutkimukseen, tekstiiliteollisuuteen sekä puuteollisuuteen.

Puristimet voidaan varustaa erilaisillla lisävarusteilla. Esimerkkeinä voidaan mainita erilaiset lisähydrauliikat, työkalukiinnittimet, lämpölevyt ja työkalujen vaihtoon tarvittavat apuvälineet.

Turvallisuus:

Kaikki puristimemme valmistetaan puristinstandardien 16092-1 ja 16092-3 mukaisesti ja CE-merkitään. Turvallisuusvaatimukset antavat raamit, joiden sisällä hydraulipuristimien suunnittelu tehdään. Standardit antavat myös selkeän rajan sille, mitä ja miten asiakkaan toiveet voidaan ottaa huomioon ja toteuttaa. 

Jokainen valmistamme hydraulipuristin koeajetaan ja tarkastetaan ennen luovutusta asiakkaalle. Asiakkaalle toimitetaan käyttö- ja huolto-ohjeet sekä koneen järjestelmien kaaviot.

Ohjelmisto ja käyttöliittymä:

Hydraulipuristimen toiminnallisuus ja käyttöliittymä muokataan työn kannalta helpoksi ja tarkoituksenmukaiseksi. Peruskäyttöliittymää muokataan niin, että sovelluskohtainen käyttäjän tarvitsema informaatio on hyvin esillä. Käyttöliittymään saadaan myös haluttaessa tallennettavat reseptit jopa sadoille eri tuotteille.

Käytämme pääsääntöisesti Siemensin logiikoita ja näyttöjä, mutta myös Beckhoffin käyttö onnistuu. Robottosoluihin ja tuotantolinjoihin ohjauksen toteutus voidaan viedä ylemmälle tasolle, jolloin toteutus tehdään yhdessä solun/linjan valmistajan kanssa.

Hydrauliikka:

Hydrauliikka on tärkeä osa hydraulipuristimen toimintaa. Käytämme tunnettujen Eurooppalaisten hydrauliiikkavalmistajien komponentteja.  Vakomet-tuotemerkin omistava Lakeuden Hydro Oy on valmistanut hydrauliikkajärjestelmiä jo yli 50 vuotta Suomalaiselle teollisuudelle ja laitevalmistajille.

Runko:

Runkomalleina meiltä onnistuu kaikki puristintyypit:

  • O-runko
  • C-runko
  • Nelipilaripuristin
  • 2-pilaripuristin
  • Vaakapuristin
Rungon mitoitus ja toiminnallisuuden varmistaminen on tärkeä osa hydraulipuristimen suunnitteluprosessia. Valmistamiemme puristimien runko on mitoitettu niin, että hydraulipuristin on käytettävissä jatkuvasti maksimivoimallaan. Hydraulipuristimien lisäksi olemme tehneet paljon erilaisia puristimien kaltaisia testaus/koestus-laitteita.

Pyydä tarjous tai kysy lisätietoja